Kolegij
Studiji
SestrinstvoSestrinstvo
Studijska godina
1ISVU ID
144118ECTS
3
Usvajanje temeljnog znanja o ljudskoj prehrani potrebnog za razumijevanje
pravilne prehrane zdravih i bolesnih ljudi odnosno različitih populacijskih
skupina. Stjecanje osnovnih vještina procjenjivanja stanja uhranjenosti i
izrade jelovnika.
1. Jasna Čerkez Habek. Dijetetika, Medicinska naklada 2021.
2. Turčić V.: HACCP i higijena namirnica, Zagreb, VT 2000.
3. Clark N.: Sportska prehrana, Robert Schwarz „Gopal” d.o.o. Zagreb, 2000.
4. Štimac D., Krznarić Ž., Vranešić Bender D., Obrovac Glišić M.:
Dijetoterapija i klinička prehrana, 2. obnovljeno i dopunjeno izdanje,
Zagreb : Medicinska naklada, 2021.
5. Čerkez Habek J. i sur.: Medicina prehrane, Zagreb: Medicinska naklada,
2023.
Štimac D., Krznarić Ž., Vranešić Bender D. Dijetoterapija i klinička prehrana.
2. obnovljeno izdanje. Zagreb, Medicinska naklada, 2021.
1. Redovito pohađanje nastave (prisutnost na najmanje
70% nastave)
2. Uredno izvršene vježbe i seminarske obaveze
Kontinuirano vrednovanje studentskog rada kroz:
1. Nastavne aktivnosi: seminarski rad
2. Završni ispit (pismeni)